Om oss


Vi är en liten familj som bor i norra Sverige, i Luleå. Vi bor i en villa några kilometer utanför centrum och har egen tomt som hundarna älskar att var på. Familjen består av mig (mamma) och fyra grabbar. Mina två äldsta söner bor inte hemma mer men har intresse för hundar och hjälper till när det behövs.

Tack vare att mina två yngre söner bor kvar hemma och hjälper till när det behövs och sköter sina egna hundar föredömligt kan vi ha en god omsorg om våra hundar. Våra hundar är såklart i första hand underbara & gosiga sällskapshundar men vi ställer ju såklart ut och om allt går bra så kommer vi att ha valpar emellanåt.

                                          BH Göte 6 juli 2014

Länk till uppfödarintervju i Chihuahuabladet HÄR!

 

Jag har växt upp med hundar och haft hund i hela mitt vuxna liv. Jag har också hunnit med att ha några valpkullar under 80-talet men inte haft någon mer planerad uppfödning. Under många år har hunderiet legat lite i träda på grund av att barnen varit små och jag har utbildat mig men nu är alla så stora att de kan dela mitt intresse och jag känner att jag har tid igen.

Klippan i kenneln är mina söner Simon & Elias som är de som i störst utsträckning tar hand om valparna efter jag varit hemma tre-fyra veckor med dem. De är fena på stödmatning och jag kan med varm hand lämna mina små i deras vård. Det är Elias som är hemma med hundarna på dagarna då han har en sjukdom som gör det svårt för honom att arbeta.

Vi har under årens lopp haft många olika hundar, både av bruksras och sällskapshundar. En av de raser som ligger mig varmast om hjärtat är Rottweilern som jag har haft äran att äga några av men tyvärr inte har möjlighet att ha numer på grund av hälsoskäl. I slutet av 90-talet tog vi beslutet att föda upp hundar själva på hobbynivå och ansökte om kennelnamn. Nightwish var vårt val eftersom det passar till vilken ras som helst och är internationellt gångbart. Valet av ras föll på Chihuahua och Tibetansk terrier. De är båda små raser men man kan göra mycket med dem i alla fall samtidigt som de är av mycket passande storlek att ta med vart än du går. Numera satsar vi enbart på Chihuahuan och har lagt Tibbarna på hyllan åtminstone ett tag framöver på grund av problem med axlar & nacke som inte är en bra kombination med mycket pälsvård.

Våra hundar bor såklart med oss och är familjemedlemmar och valparna växer upp på samma sätt. Vi tränar vardagslydnad med våra hundar regelbundet och tycker också det är roligt att ställa ut dem. Vi försöker också att åka till Norge och Finland och ställa ut några gånger per år.

Vår uppfödning sker enligt SKK:s regler och rasklubbarnas rekommendationer och vi har som målsättning att föda upp sunda hundar både exteriört och mentalt. Vi försöker ställa ut de hundar vi använder i avel så mycket som möjligt och vill helst att de har minst något cert på officiell utställning. Våra hundar är undersökta för patellaluxation samt hjärtundersökta och ögonlysta vid 1 år och även när de är 4 och 7 år. Vi är medlemmar i SKK och även i Chihuahuacirkeln och jag har också genomfört SKK's uppfödarutbildning. Vi är godkända av SKK's kennelkonsulenter samt har tillstånd från länsstyrelsen enligt §16 djurskyddslagen.

Vi kommer också att ge livslång support för valpen till den som önskar.